in Sint-Amandsberg werd een tractor ingezet om het maalwater van een werf te verzamelen en er regenputten van bewoners mee te vullen. Ook omwonenden van de werf komen voortdurend emmers vullen.
Volledig scherm
PREMIUM
in Sint-Amandsberg werd een tractor ingezet om het maalwater van een werf te verzamelen en er regenputten van bewoners mee te vullen. Ook omwonenden van de werf komen voortdurend emmers vullen. © Wannes Nimmegeers

Buurtbewoners huren tankwagen om zelf water van bouwwerf op te vangen en er regenputten mee op te vullen

De stad is van plan om water van bronbemaling bij bouwwerven in de toekomst verplicht te laten opvangen. Maar daar hebben enkele buurtbewoners uit Sint-Amandsberg niet op gewacht. “We hebben gewoon zelf een tankwagen gehuurd”, zeggen Els Bonte en Benny Decloet. “Daarmee vullen we nu minstens dertien regenputten in de buurt op.”

  1. Bernadette

    Bernadette

    Herinnert u zich de uitzending van Terzake nog waarin schepen Decruynaere het olympisch record ‘hetzelfde zinnetje herhalen’ brak? “Geen enkel kind mag opgroeien met schimmel” echode ze telkens weer toen de journalist haar vroeg naar de erbarmelijke toestand van de sociale woningen in de Bernadettewijk. We zijn nu bijna 2 jaar verder en de stad heeft besloten om de hele wijk met de grond gelijk te maken. Dat de wijk nog bewoond is en dat al die mensen een hechte gemeenschap vormen, lijkt geen punt te zijn. Je kunt geen omelet bakken zonder eieren te breken, zullen ze bij het stadsbestuur gedacht hebben, we verdelen die mensen wel over de rest van Gent. Wat gemeenschappen uiteen halen betreft, heeft de stad immers al enige ervaring, dat kunnen de bewoners van camping Stropke en die van het Westveld getuigen. Oppositiepartijen PVDA en Vlaams Belang, die qua principes toch ietwat verschillen, sluiten zich aan bij het verzet van de bewoners en dringen aan op een alternatieve oplossing. Schepen van wonen Tine Heyse werpt tegen dat alle oppositiepartijen meegestemd hebben voor de afbraak en dus ook voor de ontruiming. Al dat politiek gekibbel gebeurt ver boven de hoofden van de bewoners, die bang afwachten waar ze terecht zullen komen. Hun wijk, met haar sociale controle en levenslange vriendschappen, zullen ze moeten inruilen voor een andere plaats, gescheiden van hun buren. In China ontruimt de overheid hele streken voor de bouw van stuwdammen en geen mens die zich daar durft te roeren, moeten ze in het stadsbestuur wel met enige jaloezie denken. En kritische columnisten weten ze ginder ook wel aan te pakken. Hoe dan ook, het laatste woord lijkt nog niet gezegd in deze saga, en als het zover komt, dan kan Terzake altijd bij Elke Decruynaere terecht voor een woordje uitleg.
  2. Doldwaze fratsen van Cirq geven Gentse Feesten hoog TikTok-gehalte: “Iedereen mag meedoen en je kan je zelfs laten betalen”

    Doldwaze fratsen van Cirq geven Gentse Feesten hoog Tik­Tok-gehalte: “Iedereen mag meedoen en je kan je zelfs laten betalen”

    Geen Bata dit jaar in de Willem de Beersteeg, wel Chataclan op uw computerscherm. De creatieve breinen van Cirq brengen elke avond een wervelende show vol foute humor, zoals we van hen gewoon zijn. Iedereen mag van thuis uit meedoen. “Alles kan en mag, ons kanaal censureert geen bloot”, zegt opperzwanzer Xavier Cloet. “Alleen kinderen en dieren laten we niet toe.” Cirq gebruikt de technologie van Chaturbate, een platform dat voor sekswerkers is bedoeld.