Vermoedelijk is een botsing tussen een van de trams en een bus de oorzaak.
Volledig scherm
Vermoedelijk is een botsing tussen een van de trams en een bus de oorzaak. © Guillaume Mertens

Bus botst met tram in Bernard Spaelaan: “Tramverkeer komt momenteel weer op gang”

GentVrijdagmorgen kwam het tot een aanrijding tussen een bus en een tram in de Bernard Spaelaan. Dit zorgde voor enige vertraging op lijn 2 en 4. Tegen 10.00 uur waren de sporen weer vrij en kon het tramverkeer weer op gang komen.

 1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?
 2. TENT opent eind dit jaar het Wintercircus: “Nieuwe ontmoetingsplaats met winkels, plaats voor evenementen en horeca”
  PREMIUM
  Gent

  TENT opent eind dit jaar het Wintercir­cus: “Nieuwe ontmoe­tings­plaats met winkels, plaats voor evenemen­ten en horeca”

  Een hele groep ondernemers en kennisinstellingen heeft zich verenigd onder de naam ‘TENT’ om samen het Wintercircus te gaan uitbaten. De deal is nog niet beklonken, maar TENT is de enige kandidaat, en zegezeker. Eind dit jaar moet het Wintercircus open, met tal van functies waar ook de Gentenaar iets aan zal hebben: horeca, een concertzaal en een overdekt evenementenplein bijvoorbeeld.
 3. Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”
  PREMIUM
  Gent

  Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”

  De sculptuur van Arne Quinze die sinds 22 april op de Kouter prijkt, moet weg. Dat heeft Filip Watteeuw (Groen) beslist, die bevoegd is voor de ‘inname openbare weg’. De sculptuur kwam er naar aanleiding van de Floraliën en was sowieso tijdelijk. “Maar Quinze wil ze gratis schenken aan zijn stad, het zou een enorme meerwaarde zijn mocht ze kunnen blijven staan”, vindt Bart Vandesompele van Community Gent.