Er werd eerder al betoogd tegen de sloop van de Bernadettewijk voor het stadhuis, dinsdag mag er 'officieel' geprotesteerd worden tijdens de gemeenteraad.
Volledig scherm
Er werd eerder al betoogd tegen de sloop van de Bernadettewijk voor het stadhuis, dinsdag mag er 'officieel' geprotesteerd worden tijdens de gemeenteraad. © Wannes Nimmegeers

Burgers nemen het woord op de gemeenteraad

GentEen collectief van burgers is erin geslaagd meer dan 3.000 geldige handtekeningen te verzamelen, waardoor ze spreekrecht op de gemeenteraad kunnen afdwingen. Initiatiefnemers zijn de activisten van de Sint-Bernadettewijk, maar ze zullen het ook hebben over het Pand, de verkoop van publieke landbouwgronden en de Arsenaalsite.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. REEKS Wonen op het water. “Het water beleven is voorbehouden voor mensen die het budget of het netwerk hebben”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS Wonen op het water. “Het water beleven is voorbehou­den voor mensen die het budget of het netwerk hebben”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Lieven Van Holle (45), zijn echtgenote Isabelle Herteleer (46) en haar broer Stephan (43) die co-housen op een boot aan de Muide.