De spandoeken aan het UZ Gent en Jan Palfijn hangen nog steeds op hun plaats.
Volledig scherm
De spandoeken aan het UZ Gent en Jan Palfijn hangen nog steeds op hun plaats. © Facebook

Burgemeester Mathias De Clercq ontkent hardnekkig gerucht: “Nee, ik heb spandoeken aan ziekenhuizen niet laten verwijderen”

Het gerucht dat burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) spandoeken voor het zorgpersoneel liet verwijderen klopt niet. Het bericht deed even de ronde in heel wat supportersgroepen. “Niks van aan.”

Facebook en fake news. Het blijft een vreemd huwelijk. Ook maandagavond stak er opnieuw een bizar gerucht de kop op. Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) zou de opdracht gegeven hebben om verschillende spandoeken aan Gentse ziekenhuizen te laten verwijderen. De harde kernen van KAA Gent en Club Brugge hingen die er twee weken geleden om de zorgverleners een hart onder de riem te steken. 

Losgekomen door wind

“Van dat nieuws klopt niks”, laat de burgemeester verstaan. “Ik ben iedereen in de zorgsector bijzonder dankbaar voor hun inzet in de strijd tegen corona. Mijn respect, en dat van iedereen, is bijzonder groot.” Een rondvraag leerde intussen dat de spandoeken aan het UZ Gent en Jan Palfijn nog steeds op hun plaats hangen. Aan Sint-Lucas kwam er een spandoek los door de wind en liet het ziekenhuis het zelf weghalen. Dat laatste verhaal is waarschijnlijk een eigen leven beginnen te leiden. 

 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.