Rudy Coddens, Filip Watteeuw, Mieke Van hecke en Mathias De Clercq stellen de begroting voor van Gent
Volledig scherm
Rudy Coddens, Filip Watteeuw, Mieke Van hecke en Mathias De Clercq stellen de begroting voor van Gent © Wannes Nimmegeers

Burgemeester Mathias De Clercq na sneer richting Lichtfestival van Marcel Van der Auwera: “Te kort door bocht om er één evenement uit te pikken”

GentDe situatie in de ziekenhuizen loopt uit de hand, er is bij wijze van spreken geen bed meer vrij. In Oost-Vlaanderen was de situatie nooit eerder zo schrijnend. Marcel Van der Auwera, het hoofd van het comité Hospital & Transport Surge Capacity,  zei daarover: “Wat ik op het Lichtfestival gezien heb, doet me sterk vermoeden dat zo’n massa-evenement er geen goed aan gedaan heeft.” Mathias De Clercq blijft het festival verdedigen.

  1. Korpschef belooft grondig onderzoek naar naaktfouille minderjarigen: “Als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, zal ik mij verontschuldigen bij de ouders en de jongens”
    PREMIUM
    Gent

    Korpschef belooft grondig onderzoek naar naaktfouil­le minderjari­gen: “Als blijkt dat er fouten zijn gemaakt, zal ik mij veront­schul­di­gen bij de ouders en de jongens”

    In de gemeenteraadscommissie is dieper ingegaan op de twee jongeren van 14 en 16 jaar die in december op straat gefouilleerd werden door de politie. Het zou daarbij om een naaktfouille zijn gegaan. “Ik heb een open gesprek gehad met de vader en hij zal duidelijke feedback krijgen na een grondig onderzoek”, belooft de korpschef.