Een prachtige verjaardagstaart voor Kurt
Volledig scherm
Een prachtige verjaardagstaart voor Kurt © VDS

Burgemeester brengt verjaardagstaart naar optreden Kurt Burgelman. “Als ze niet lekker is, lees je het zaterdag wel in mijn column.”

Kurt Burgelman is jarig vandaag, en kreeg op zijn eigen verjaardagsoptreden een taart van burgemeester Mathias De Clercq. Niet naar zijn gezicht gegooid – wat je zou kunnen verwachten na sommige columns van Kurt in deze krant – maar netjes en met een groot hart gegeven. “Elk zijn gedacht, moet kunnen in Gent”, aldus de burgemeester.

  1. Overpoortstraat geslaagd voor tweede zit: rustige avond met veel politie en gehoorzame studenten

    Overpoort­straat geslaagd voor tweede zit: rustige avond met veel politie en gehoorzame studenten

    De Overpoortstraat mag openblijven — al is het niet echt nog ‘De Overpoort’. Na een overvolle maandagavond was het 24 uur later opvallend rustig. De politie had dan ook één ingang ingericht aan de kant van het Kramersplein en hield de drukte in de straat nauwlettend in het oog, nadat de studenten overdag al een stevige waarschuwing gekregen hadden. Wie bleef staan, werd aangemaand om door te lopen. “Saaier, maar eigenlijk ook veel beter”, klonk het bij de ‘feestvierders’.
  2. Guidogids al dertig jaar Michelingids voor de student: “Een bon voor een museumbezoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelijker geworden”

    Guidogids al dertig jaar Michelin­gids voor de student: “Een bon voor een museumbe­zoek had er vroeger nooit ingestaan, de gids is veel vrouwelij­ker geworden”

    Elke zichzelf respecterende student heeft ooit al eens gebladerd in een Guidogids. Naast de begeerde kortingsbonnen, vind je er elk jaar bladzijden vol tips om de stad te verkennen. De gids is geboren in Gent, maar intussen hebben meer dan twintig studentensteden een eigen editie. “De Guido bestaat dertig jaar, maar is vandaag populairder dan ooit. We hebben binnenkort ook een Guido-app maar studenten snakken toch nog steeds naar dat boekje.”