De burgemeester buiten voor het raam onder de partytent, en de senioren binnen, elk met een telefoon
Volledig scherm
De burgemeester buiten voor het raam onder de partytent, en de senioren binnen, elk met een telefoon © RV

Burgemeester bezoekt senioren in Babbelbox De Vijvers

Burgemeester Mathias De Clercq heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan enkele senioren in Woonzorgcentrum De Vijvers. Omdat bezoek verboden is, heeft dat rusthuis een Babbelbox geïnstalleerd, een partytentje buiten voor het raam. Twee gsm’s doen de rest.

Alle familieleden van de bewoners kunnen via het WZC een afspraak maken voor de Babbelbox. Die is nu continu bezet. Allemaal mogen ze een half uur blijven en praten met hun familielid aan het raam. Ook de burgemeester ging in de Babbelbox zitten. Hij sprak er met Francine, Willy, Annie en Denise. “Fantastisch initiatief”, vindt De Clercq. “Het maakt het contact net iets echter dan via de computer. Francine was trouwens jarig. Ze werd 81 vandaag, dus voor haar heb ik een liedje gezongen.”

  1. “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politieagent uit Gent

    “Nee, je mag niet in het park chillen of gaan voetballen met je vrienden.” Opiniestuk van een politie­agent uit Gent

    Oh wat zijn wij als Belgen, Vlamingen en Gentenaars toch zo gezegend met onze creativiteit, rebelsheid, relativeringsvermogen en improvisatietalent. Die sterktes komen van pas in crisissen. Wij Belgen zijn betere crisismanagers omdat we beter kunnen improviseren. Maar het keert zich ook tegen ons. Onze rebelsheid zorgt ervoor dat sommige mensen er steeds de kantjes proberen aflopen. Redenen zoeken en vinden waarom zij in hun specifieke situatie dit of dat wel zouden mogen.