Wieslaw overleeft in een tentje in een stukje groen aan Ekkergem-kerk
Volledig scherm
Wieslaw overleeft in een tentje in een stukje groen aan Ekkergem-kerk © Wannes Nimmegeers

Buddies van stervende Wieslaw trekken naar rechtbank, om hem ‘palliatief onderdak’ te geven: “Lukt het niet meer voor hem, dan hopelijk wel voor gelijkaardige gevallen”

GentDe buddies van de Poolse dakloze Wieslaw Sienkewiecz (73) hebben een advocaat onder de arm genomen. Ze willen in kortgeding alsnog afdwingen om de man op een palliatieve unit te laten opnemen, iets wat wettelijk gezien niet kan. “We procederen tegen de stad, wat we eigenlijk niet willen, maar er is geen andere weg.”

  1. Schepen Filip Watteeuw zwaar aangepakt na ‘ongepaste’ tweet over... barbecueworst: “Hadden ze Vlaams Belangers een hotdog moeten weigeren dan?”
    PREMIUM

    Schepen Filip Watteeuw zwaar aangepakt na ‘ongepaste’ tweet over... barbecue­worst: “Hadden ze Vlaams Belangers een hotdog moeten weigeren dan?”

    Filip Watteeuw (Groen) is op Twitter uit de bocht gegaan, en dat zal hij geweten hebben. In een tweet veroordeelde hij het feit dat twee Vlaams Belang-raadsleden een barbecueworstje kregen aangeboden van een PVDA-raadslid. Het bezorgt hem niet alleen bakken kritiek op sociale media, ook in de gemeenteraad is hij behoorlijk zwaar aangepakt. Maar waarom deed hij zoiets?
    Gent