Goi van de Bubble Bar in de Veldstraat.
Volledig scherm
Goi van de Bubble Bar in de Veldstraat. © Jill Dhondt

Bubbelthee-bar geopend in Veldstraat: “De populariteit van het drankje is enorm gestegen”

GentTijdens het shoppen in de Veldstraat kan je vanaf nu stoppen in de Bubble Bar. Zoals de naam doet vermoeden kan je hier allerlei soorten bubbelthee, ijsgekoelde of hete gezoete thee met melk, proeven. Een hype die is overgewaaid vanuit het Oosten.

 1. Internationaal gerenommeerde kunstenaar Frank Liefooghe gehuldigd voor 80ste verjaardag: van de Berlijnse Muur tot het langste schilderij ter wereld
  GENT

  Internatio­naal gerenom­meer­de kunstenaar Frank Liefooghe gehuldigd voor 80ste verjaardag: van de Berlijnse Muur tot het langste schilderij ter wereld

  Tachtig kaarsjes mag de ingeweken Ieperling Frank Liefooghe uitblazen, en dat werd gevierd op het stadhuis. De artiest, gekend voor uitbundige werken die hij van in Amsterdam tot Jeruzalem en Togo creëerde. Van de voormalige Franse president Mitterand tot huidig schepen van Cultuur Sami Souguir: iedereen is vol lof over Liefooghe. Hij kreeg voor zijn oeuvre en verjaardag een ‘draakje’ uit handen van de schepen én een receptie.
 1. Nieuwbouw Lucernacollege in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaafde leerlingen”
  PREMIUM
  Gent

  Nieuwbouw Lucernacol­le­ge in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaaf­de leerlingen”

  Aan de Ganzendries, vlakbij het Sint-Pietersstation, bouwt het Lucernacollege aan een nieuwe vleugel. Arkades, een basisschool specifiek voor hoogbegaafde leerlingen, wil uitbreiden. Maar de werf ligt inmiddels al maanden stil. De bouwput heeft meer weg van een openluchtzwembad. “Ook voor ons is dit een spijtige zaak”, zegt directeur Inge De Groote.
 2. Uniek in Europa: expertisecentrum buigt zich over kunstcriminaliteit. “Elke kunstroof komt éérst bij de lokale politie terecht”
  Gent

  Uniek in Europa: expertise­cen­trum buigt zich over kunstcrimi­na­li­teit. “Elke kunstroof komt éérst bij de lokale politie terecht”

  België staat gekend als draaischijf voor internationale kunstroof, en dat hebben we deels aan onszelf te danken. Het nieuw opgerichte expertisecentrum GRACE moet daar verandering in brengen. Het is een samenwerking tussen de politie, de universiteit en de kunstwereld, en is uniek in Europa. “GRACE zelf gaat geen misdrijven oplossen, maar moet zorgen dat we weten waar we de juiste info vinden.”