Mother Mercury zet Oostakkerdorp op stelten tijdens Bruudruusterrock
Volledig scherm
Mother Mercury zet Oostakkerdorp op stelten tijdens Bruudruusterrock © VDS

Bruudruusterrock overtrof alle verwachtingen en zichzelf. “Zoveel volk, dat hadden we niet durven dromen”

OostakkerHet gratis festival Bruudruusterrock heeft vrijdagavond en vooral zaterdag het hele dorp van Oostakker op stelten gezet. De 14de editie ging door op een nieuwe plek, tussen de kerk en de kiosk, op het vernieuwde dorpsplein. Een schot in de roos? Absoluut.

 1. Verkeersborden voor fietsstraten onwettig, dus nauwelijks controles: “Er zijn genoeg straten die zo smal zijn dat voorbijsteken gewoon niet mag”
  PREMIUM
  Gent

  Verkeers­bor­den voor fietsstra­ten onwettig, dus nauwelijks controles: “Er zijn genoeg straten die zo smal zijn dat voorbijste­ken gewoon niet mag”

  Heibel over de fietsstraten. De politie controleert daar nog nauwelijks, omdat de geplaatste borden sinds een wetswijziging in augustus 2021 niet meer geldig zijn. Sindsdien moet het bord ‘fietsstraat’ na elk kruispunt herhaald worden, of moeten er borden staan met ‘zone fietsstraat’. In Gent is dat nog niet gebeurd.
 2. WK VOETBAL. Gent ligt (nog) niet wakker van het WK voetbal: “Aanvragen voor grote schermen kunnen zelfs nog niet”
  PREMIUM
  Gent

  WK VOETBAL. Gent ligt (nog) niet wakker van het WK voetbal: “Aanvragen voor grote schermen kunnen zelfs nog niet”

  Een WK voetbal in de winter, dat hebben we nog niet eerder gehad. Is dat de reden dat Gent nog lang niet in de ban van de Rode Duivels is? Exact twee maanden voor de start van het voetbalfeest in Qatar zijn nog geen grote schermen gehuurd, geen locaties vastgelegd, en al zeker geen sloten bier besteld. We hebben in Gent dan ook éérst nog een ander sportfeestje te vieren.