Mathieu overhandigde vandaag kilo's broodbeleg aan De Sloep.
Volledig scherm
Mathieu overhandigde vandaag kilo's broodbeleg aan De Sloep. © RV

Broodjeszaak moet na één week sluiten: “Ik schenk al mijn broodbeleg aan gezinnen in nood”

Amper één week kon Mathieu Van Dormael (23) zijn broodjeszaak en snackbar Tartino op de Blandijnberg runnen, daarna moesten de deuren alweer dicht wegens de coronacrisis. “Die eerste week was geweldig. We hebben echt goed gedraaid, beter dan verwacht. Maar nu blijven we natuurlijk zitten met dozen vol salades. Omdat ik die echt niet in de vuilnisbak wil gooien, schenk ik ze allemaal aan vzw De Sloep”, zegt hij.

“Ik had maanden naar de opening toegeleefd”, zegt Mathieu. “Op 9 maart openden de deuren voor de eerste keer. Een week later moesten we om de veiligheid van de klanten te garanderen alweer sluiten. De scholen zijn bovendien gesloten en daardoor zijn er voor ons en de omliggende horecazaken toch geen klanten meer. Onze frigo’s zitten vol salades die ik niet meer verkocht krijg. Het gaat bijvoorbeeld om zes kilo tonijnsla, vier kilo krabsla en nog vele kilo’s aan andere salades. Goed voor ruim 20 kilo in totaal.” 

Vandaag ging Mathieu de dozen afgeven bij vzw De Sloep. Die Gentse vereniging ontfermt zich over ouders met jonge kinderen die het moeilijk hebben. Zij waren alvast dolblij met de gift. Mathieu hoopt zijn zaak zo snel mogelijk te kunnen heropenen.

De gloednieuwe snackbar moest al na een week dicht.
Volledig scherm
De gloednieuwe snackbar moest al na een week dicht. © RV
  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.