Caro Van Thuyne krijgt haar bronzen uil uit handen van Vlaamse parlementslid Stephanie D'Hose en cultuurschepen Sami Souguir
Volledig scherm
Caro Van Thuyne krijgt haar bronzen uil uit handen van Vlaamse parlementslid Stephanie D'Hose en cultuurschepen Sami Souguir © VDS

Bronzen uil uitgereikt in Minardschouwburg. “Eindelijk mag het weer zonder mondmasker”

GentHet Festival van het Betere Boek in oktober gaat steevast gepaard met de uitreiking van de Bronzen Uil, een prijs voor een debuutroman. In 2020 kon die prijs wel worden uitgereikt, maar dit jaar kon het weer écht, feestelijk en zonder mondmaskers. Caro Van Thuyne ging met de bronzen uil en de bijhorende 10.000 euro aan de haal.

  1. Gepensioneerde militair (63) naar assisen voor foltering: “Hij sloeg haar en greep niet in wanneer ook zijn hond haar aanviel”
    PREMIUM
    Gent

    Gepensio­neer­de militair (63) naar assisen voor foltering: “Hij sloeg haar en greep niet in wanneer ook zijn hond haar aanviel”

    P.C. (63), een majoor op rust uit Gent, moet zich volgende week voor het hof van assisen verantwoorden op beschuldiging van foltering, slagen en verwondingen. Slachtoffer is zijn 71-jarige vriendin, die meermaals door zijn hond aangevallen en gebeten zou zijn. Vraag is nu welke rol hij daar zelf in speelde. Geen, oordeelt de verdediging. Want de feiten zouden enkel gebeurd zijn wanneer hij niet thuis was.