Brandweerpost Gent houdt een minuut stilte voor hun overleden collega's.
Volledig scherm
Brandweerpost Gent houdt een minuut stilte voor hun overleden collega's. © Brandweerzone Centrum

Brandweerzone Centrum houdt minuut stilte voor overleden collega’s

De brandweerpost Gent van Brandweerzone Centrum  heeft maandag één minuut stilte gehouden voor hun twee collega’s die afgelopen weekend omkwamen bij een zware brand in Beringen.  “Zonet werd het een minuut beklijvend stil in de hoofdkazerne”, klinkt het. “Ook de andere posten van onze zone staan vandaag of in de loop van de week stil bij het trieste gebeuren. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van de brand in Beringen, bij hun familie en bij de collega’s van Hulpverleningszone Zuid-West Limburg.”

Brandweerpost Gent houdt een minuut stilte voor hun overleden collega's.
Volledig scherm
Brandweerpost Gent houdt een minuut stilte voor hun overleden collega's. © Brandweerzone Centrum
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Barst in Gentse coalitie: Hafsa El-Bazioui en Groen verzetten zich tegen genomen maatregelen Brugse Poort, burgemeester wijkt niet
  PREMIUM

  Barst in Gentse coalitie: Hafsa El-Bazioui en Groen verzetten zich tegen genomen maatrege­len Brugse Poort, burgemees­ter wijkt niet

  Na exact 10 dagen radiostilte is Groen-gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui gisteren boven water gekomen. Ze postte een opmerkelijk bericht op haar Facebookpagina, waarin ze zich afzet tegen de genomen politiemaatregelen in de Brugse Poort. Ze wordt daarbij gesteund door haar partij, want Groen zette een uitgebreider bericht op de website. Opmerkelijk, want deze meerderheidspartij zet zich daarmee openlijk af tegen de eigen coalitiepartners, maar burgemeester De Clercq lijkt niet van plan te wijken.
 2. Heropening Gentse horeca vanaf 8 juni: veel enthousiasme, maar vooral veel geregel
  PREMIUM

  Heropening Gentse horeca vanaf 8 juni: veel enthousias­me, maar vooral veel geregel

  De horeca kreeg woensdag officieel groen licht van de overheid. Vanaf volgende maandag mogen cafés en restaurants weer opengaan. Uiteraard werd deze heropstart gekoppeld aan strikte voorwaarden: er mogen niet meer dan 10 personen aan een tafel zitten, obers moeten een mondmasker dragen en de anderhalve meterregel moet gegarandeerd worden. Niet alle Gentse cafés en restaurants staan het daardoor te popelen om de deuren terug te openen. Wie maandag wel opengaat, is volop aan het voorbereiden om alles coronaproof te maken.