Brandweer pompt volgeregende boten leeg

Aan de Rozemarijnbrug in Gent zijn twee motorbootjes deze namiddag leeggepompt door de brandweer. De hevige regen had de boten doen vollopen en een ervan was bijna gezonken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Senioren mogen zelf nieuwe koffie voor hun rusthuis kiezen tijdens proeverij: “Niet alles opdrinken, Rosette! Anders sta je de rest van de dag te springen ...”
  PREMIUM

  Senioren mogen zelf nieuwe koffie voor hun rusthuis kiezen tijdens proeverij: “Niet alles opdrinken, Rosette! Anders sta je de rest van de dag te springen ...”

  De bewoners van de stedelijke rusthuizen waren niet tevreden toen enkele weken geleden een nieuwe koffiesoort werd ingevoerd. Het stadsbestuur nam de klachten ter harte en besloot om op zoek te gaan naar alternatieven. Tijdens een proefmoment in elk rusthuis kregen de bewoners de kans om hun eigen favoriet te kiezen. In woonzorgcentrum De Vijvers in Ledeberg zaten acht bewoners en twee personeelsleden klaar om hun oordeel te vellen.
 2. Gentse harten bloeden: geen Gentse Feesten

  Gentse harten bloeden: geen Gentse Feesten

  Het centrum van Gent zou vanaf vrijdagavond uit zijn voegen moeten barsten van plezier. Tientallen podia op de pleinen zouden met honderden gratis optredens een massale volksverhuizing op de been brengen, en ‘die hards’ zouden 10 dagen nachten lang dansen tot het ochtendgloren op de Vlasmarkt. Maar niet dit jaar. Dit jaar wordt er niks georganiseerd op de Gentse pleinen. Er is geen straatanimatie, er staan geen togen en toiletten in de straten. Corona treft Gent los in de ziel. Het valt nog af te wachten hoeveel volk er alsnog naar het centrum zal afzakken om spontaan te feesten, op terrassen of zomaar op straat.
 3. Alle ogen op Gent gericht: zorgen pseudo-Gentse Feesten voor overrompeling, of gebruiken mensen hun verstand?
  PREMIUM

  Alle ogen op Gent gericht: zorgen pseu­do-Gent­se Feesten voor overrompe­ling, of gebruiken mensen hun verstand?

  Hoogspanning in Gent. De stad die er z’n hand niet voor omdraait om op tien dagen tijd een paar miljoen mensen dag en nacht te laten feesten, weet niet wat er nu gaat gebeuren. Wordt de Arteveldestad de nieuwe coronabroeihaard? Er zijn officieel geen Gentse Feesten, maar wat als iedereen toch massaal naar het centrum afzakt? De burgemeester en viroloog Marc Van Ranst roepen alvast op om dat niet te doen.