De doop in kwestie.
Volledig scherm
PREMIUM
De doop in kwestie. © rv


“Zielig en mensonterend”: studentendoop in Overpoort schoffeert passanten én bevoegde schepen

GENTStudentes op de knieën, de handen op de rug en voor hen een plas braaksel: de foto die een Gentse eerder deze week in de Overpoort maakte, plaatst opnieuw vraagtekens bij de activiteiten van sommige studentenverenigingen. “Ik wou gewoon niet dat mijn zoontje dit wansmakelijke tafereel zag.” De Dienst Studentenaangelegenheden is not amused, maar kan weinig doen, klinkt het. 

 1. ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlijke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlij­ke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)

  “Hij kiest een kwetsbare vrouw met liefdesverdriet. Hij doet alsof hij hen wil helpen, maar in feite maakt hij gewoon financieel en seksueel misbruik van hen.” Op de voorlaatste dag van het assisenproces over de foltering door Pierre Cornette (63) schetsten getuigen en de gerechtspsychiater een vernietigend beeld van de beklaagde. Daarna mochten de openbare aanklagers hun pleidooi houden, waarin Cornette werd beschreven als een parasiet en een manipulator.
 2. Verhuisbedrijven niet opgezet met nieuwe regels voor autovrij gebied: “Moeten onze mensen plots ‘s nachts werken?”
  PREMIUM
  Gent

  Verhuisbe­drij­ven niet opgezet met nieuwe regels voor autovrij gebied: “Moeten onze mensen plots ‘s nachts werken?”

  Wie in Gent in de autovrije zone woont en wil verhuizen met een verhuisdienst, zal dat binnenkort voor 11 uur of na 18 uur moeten doen. Door enkele nieuwe regels krijgen verhuisbedrijven geen jaarvergunningen meer. De Stad Gent reikt een oplossing aan, maar die is volgens de sector “onwerkbaar”. “Meneer Watteeuw mag hier gerust onze planning eens komen maken”, klinkt het bij verhuisbedrijf De Borger.