Het poppenspel van Pierke Pierlala start opnieuw op 3 oktober, maar in het Industriemuseum in plaats van op de vertrouwde zolder van het Huis van Alijn.
Volledig scherm
Het poppenspel van Pierke Pierlala start opnieuw op 3 oktober, maar in het Industriemuseum in plaats van op de vertrouwde zolder van het Huis van Alijn. © Huis van Alijn


Poppentheater Pierke van Alijn verhuist tijdelijk naar Industriemuseum

Door de coronamaatregelen verhuist Pierke van Alijn, het wekelijks poppentheater in het Huis van Alijn, tijdelijk naar een andere locatie. Op zaterdag 3 oktober start het nieuwe seizoen van dit poppentheater in het Industriemuseum aan de Minnemeers.

 1. Gentenaars welkom in loopclub van minderjarige niet-begeleide vluchtelingen
  Gent

  Gentenaars welkom in loopclub van minderjari­ge niet-begeleide vluchtelin­gen

  De Gentse tak van Minor Ndako, een organisatie die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen begeleidt, heeft sinds kort een loopclub. De jongeren gingen al een paar keer op pad, maar gisteren waren voor het eerst ook ‘gewone’ Gentenaars welkom. “We willen de jongeren het gevoel geven dat ze behoren tot een echte sportclub, niet dat ze gewoon een groep vluchtelingen zijn die samen gaan lopen.”
 2. Hogeschool Odisee schakelt over naar afstandsonderwijs: “We nemen onze verantwoordelijkheid”
  Gent, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas

  Hogeschool Odisee schakelt over naar afstandson­der­wijs: “We nemen onze verantwoor­de­lijk­heid”

  Het directiecomité van de Odisee-hogeschool besliste vandaag dat alle campussen vanaf maandag 9 november overschakelen naar code rood. Dat betekent dat al het onderwijs vanaf dan van op afstand zal verlopen, met uitzondering van praktijklessen, praktijkexamens en labo-oefeningen. “We kunnen niet anders meer, als je de coranacijfers bekijkt.”
 3. Vandalisme met rookontwikkeling in parking Dok Noord
  GENT

  Vandalisme met rookontwik­ke­ling in parking Dok Noord

  De brandweer van Gent is rond 17.30 uur uitgerukt naar Dok Noord. Daar was een brandalarm afgegaan in de parkeergarage. Ter plaatse bleek er uiteindelijk weinig aan de hand. Er was een vandaal aan het werk met wat rookontwikkeling tot gevolg. Wat de dader exact gedaan heeft, is voorlopig onduidelijk maar geblust moest er alleszins niet worden. Ook van grote schade is geen sprake. De politie komt nog ter plaatse om de feiten vast te stellen.