Volledig scherm
Bosje gekapt in de Halfweg. © Gianni Barbieux

Bosje Halfweg toch deels gekapt

Ondanks massaal protest van de buurt in het najaar van 2018 is het bosje tussen de Watersportbaan en de Drongensesteenweg toch grotendeels gekapt. Dat moest, om ruimte te maken voor sportvelden en parking voor La Gantoise. Na bemiddeling door de stad bereikten buurt en sportclub een compromis.

Zowat 1 hectare groot was het bosje aan de Halfweg. Het stond niet ingekleurd als bosgebied, en het was een verwilderd, moeilijk toegankelijk stuk groen. Maar de buurt bleek er erg aan gehecht. Toen bekend raakte dat La Gantoise het bosje zou kappen, volgde massaal protest, onder meer van de mensen van de volkstuintjes. Uiteindelijk moest de stad bemiddelen, en kwam er een compromis.

La Gantoise laat 6.500 vierkante meter groen staan. Dat kon onder meer door de toegangsweg naar de toekomstige parking te verleggen naar een bestaande brandweg. Toch komen er nog steeds een hockeyveld met tribune, enkele sportvelden en een clubhuis. La Gantoise belooft na de bouw daarvan nog 2.500 vierkante meter buffer aan te leggen, én het gekampte bos in de buurt te compenseren.

La Gantoise is een populaire tennis- en hockeyclub die vroeger naast het Ottenstadion vna KAA Gent huisde in Gentbrugge. Maar ook de Gantoise moest daar weg en kreeg een nieuwe stek langs de Watersportbaan.

Volledig scherm
Bosje gekapt in de Halfweg. © Gianni Barbieux
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse flikken lokken veel ‘allochtonen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    Gentse flikken lokken veel ‘allochto­nen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    De lokale politie van Gent doet nu al meer dan een jaar inspanningen om mensen met buitenlandse roots naar het korps te lokken, om een betere afspiegeling van de maatschappij binnen de politie te krijgen. De campagne 100% (Fl)ik werkt, er stromen meer allochtonen in. “Maar door de ‘aspirantenmobiliteit’ zien we die voorlopig niet in ons korps, wat best frustrerend is”, zegt korpschef Filip Rasschaert.