Buurtbewoner Wim Van de Voorde (42) trok het protest samen met zijn partner Nanja Monas (32). Hier zijn ze te zien voor het bosje aan Gent-Sint-Pieters.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoner Wim Van de Voorde (42) trok het protest samen met zijn partner Nanja Monas (32). Hier zijn ze te zien voor het bosje aan Gent-Sint-Pieters. © Cedric Matthys

Bosje achter Gent-Sint-Pieters (voorlopig) gered: “Dit is nog een van onze weinige stukjes groen”

GentHet Overmeersbos achter het station Gent-Sint-Pieters wordt voorlopig dan toch niet gekapt. Een projectontwikkelaar wou er appartementen bouwen, maar trekt die plannen nu in. “Het waardevolle stukje stadsgroen is niet langer bedreigd”, klinkt het bij Natuurpunt Gent.

 1. Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsite nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”
  Gent

  Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsi­te nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”

  De buurt en de cultuursector waren al op de hoogte, maar nu heeft ook Revive officieel bevestigd dat ze zich terugtrekken als tijdelijke invuller van de Arsenaalsite. De eigenaars van de site – drie West-Vlaamse spelers – nemen de verantwoordelijkheid over. Zij willen zo snel mogelijk van start, maar wanneer dat precies is, zal pas na de zomer geweten zijn.
 2. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
  Gent

  Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

  Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.