Volledig scherm
Voorlopig geen Blauwe Vogels, maar lintjes, aan de Predikherenlei © Wannes Nimmegeers

Blauwe Vogels van Maeterlinck weg, gelukkig alleen voor onderhoud

Het prachtige lichtkunstwerk Les Oiseaux aan de Predikherenlei is weg. De vogels werden vervangen door lintjes. Gelukkig is dat slechts tijdelijk. “Het kunstwerk krijgt een onderhoudsbeurt en de boom moest gesnoeid worden”, aldus cultuurschepen Sami Souguir. “Binnenkort komen de vogels terug.”

Al sinds 2012 prijkt Les Oiseaux van Mr Maeterlinck aan de Predikherenlei. Omdat de blauwe vogels licht geven én reflecteren in het water, zorgen ze ervoor dat de Predikherenlei ‘s nachts één van de mooiste plekjes van Gent wordt. Oorspronkelijk maakte het werk deel uit van het Lichtfestival, maar omdat het zo mooi is, mocht het gewoon blijven.

Maar nu zijn de vogels dus weg. “Ze waren dringend toe aan een onderhoudsbeurt”, zegt cultuurschepen Sami Souguir. “Zowat een kwart van de lichtjes was defect. Bovendien moest ook de boom dringend gesnoeid worden. Maar ze komen zeker terug, binnenkort zelfs al.” Op de plekken waar de vogels hingen, zijn nu lintjes bevestigd. Zo kunnen ze op exact dezelfde plaats worden teruggehangen.

Volledig scherm
Voorlopig geen Blauwe Vogels, maar lintjes, aan de Predikherenlei © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
Het kunstwerk zoals het er zou moeten uitzien, zoals hier tijdens het Lichtfestival van 2012 © Frederik Vollaert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement