De Blauwe Kiosk op de Kouter wordt verplaatst
Volledig scherm
PREMIUM
De Blauwe Kiosk op de Kouter wordt verplaatst © Wannes Nimmegeers

Blauwe Kiosk definitief verdwenen van de Kouter: “20.000 euro voor de standplaats, dat was me te veel”

De Blauwe Kiosk is definitief verdwenen van de Kouter. De Stad Gent dreef de prijs voor de concessie op. De huidige eigenaar zag dat niet zitten en verkocht z’n kiosk. Toch krijgt het kraam binnenkort waarschijnlijk een nieuwe stek in Gent-centrum.

 1. Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”
  PREMIUM
  Gent

  Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”

  54 zou hij woensdag geworden zijn, Hakim Mutyaba. Maar een ‘domme grap’ kostte hem half juli, tijdens de Gentse Feesten, het leven, toen hij in het water werd gegooid aan de Visserij. Eerder deze maand kwam ook de tweede verdachte vrij na het betalen van een borgsom. “Een slag in ons gezicht”, zegt de familie, “Is Hakims leven maar de prijs van een iPhone waard?” Zijn ex-vrouw Mieke doet in tranen haar verhaal.
 2. Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgenoten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”
  PREMIUM
  Gent

  Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgeno­ten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”

  Hij zou hen helpen om een lening te verkrijgen, maar achter de rug van tientallen Bulgaarse slachtoffers pleegde de 37-jarige S.S. fraude met hun persoonlijke gegevens. Hij startte op hun naam stiekem ondernemingen om aan de hand van valse facturen BTW teruggaven te innen. In totaal zou hij zo’n 500.000 euro verdiend hebben. Tot een tafelkleedje hem de das om deed...