Bjorn Caryn (RC Gent) probeert Ayrance Leganase af te stoppen.
Volledig scherm
Bjorn Caryn (RC Gent) probeert Ayrance Leganase af te stoppen. © Geert De Rycke

Bjorn Caryn (RC Gent): “Spons gehaald over bekerverlies”

Veel tijd om te piekeren na het verlies in Blankenberge kreeg RC Gent niet. In Ronse knokte het voor de punten en finaal lieten de Ratjes een 1-1-gelijkspel optekenen. Rechtsachter Bjorn Caryn vond het al bij een logisch verdict.

 1. Laatste dag van Film Fest Gent: “We zijn heel dankbaar dat het festival mocht doorgaan tot het einde”
  Gent

  Laatste dag van Film Fest Gent: “We zijn heel dankbaar dat het festival mocht doorgaan tot het einde”

  Ondanks de verstrengde maatregelen kon Film Fest Gent doorgaan en daar waren heel veel filmliefhebbers enorm blij mee. Intussen is het festival aan haar laatste dag toe. Wat is er nog te doen en hoe kijken de medewerkers terug op de voorbije elf dagen? We vroegen het aan programmadirecteur Wim De Witte. “Heel wat voorstellingen waren helemaal uitverkocht, en het online aanbod heeft ook goed gedraaid.”
 1. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
  Gent

  Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

  De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.
 2. Jonge Gentenaars ontwikkelen app die online menukaart op maat voorschotelt: “Ben je allergisch aan noten, dan worden gerechten met noten eruit gefilterd”
  Gent

  Jonge Gentenaars ontwikke­len app die online menukaart op maat voorscho­telt: “Ben je allergisch aan noten, dan worden gerechten met noten eruit gefilterd”

  Een app waarmee je contactloos eten kan bestellen en betalen is niet nieuw. Een menukaart die er anders uitziet per klant wel. Louis Pannier en Robin Praet, beiden 27, ontwikkelden een applicatie waardoor klanten een online menukaart op maat krijgen. Heb je bepaalde allergenen, dan zullen bepaalde gerechten uit de lijst gefilterd worden. Eet je graag bepaalde smaken, dan zullen die bovenaan op je gepersonaliseerde kaart staan.