Heel wat klanten stonden de afgelopen weken voor een gesloten deur.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat klanten stonden de afgelopen weken voor een gesloten deur. © Cedric Matthys

Bioboer Daniël V. (61) betrapt met 34 kilo cannabis, maar collega’s geloven in zijn onschuld: “Zijn zoon had foute vrienden leren kennen”

Wie momenteel naar de boerderij van Daniël V. in Afsnee gaat, staat er voor een gesloten deur. Normaal gezien verkoopt de 61-jarige bioboer vanaf mei fruit rechtstreeks van het veld, maar dit jaar is er iets vreemds aan de hand. Nadat de politie vier maanden geleden 34 kilo cannabis vond op zijn erf zit V. samen met drie anderen in de cel. “Hij drukte me op het hart dat hij nooit iets van de drugshandel in de mot had”, zegt een naaste collega. “Eerlijk? Ik geloof dat verhaal.”

 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.