Sandra woont samen met haar man Bert, hun zonen Wauter, Dieter en Gunter, Sandra’s vader Albert, zijn vriendin Silva en hun hond tussen de E40, de E17, de R4 en de trambrug van Zwijnaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra woont samen met haar man Bert, hun zonen Wauter, Dieter en Gunter, Sandra’s vader Albert, zijn vriendin Silva en hun hond tussen de E40, de E17, de R4 en de trambrug van Zwijnaarde. © Wannes Nimmegeers

BIJZONDER WONEN. Sandra en haar gezin wonen tussen de autosnelwegen: “Een fantastisch plek om op te groeien”

GentIngesloten door de E40, de E17, de R4 en de trambrug van Zwijnaarde, daar woont Sandra Verhaegen (47) met haar gezin. De bijzondere locatie klinkt als een hel voor sommigen, maar voor de Gentse familie is het de hemel op aarde. “Ik zou nergens anders willen wonen”, klinkt het enthousiast. “We doen hier wat we willen, geen haan die ernaar kraait.”

 1. Buurtbewoner sleept stad voor vredegerecht omwille van fijnstofprobleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelopark”
  PREMIUM
  Gent

  Buurtbewo­ner sleept stad voor vredege­recht omwille van fijnstof­pro­bleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelo­park”

  De stad kreeg in augustus 2 maanden tijd van buurtbewoner Jürgen Gielen om met een onderbouwd plan te komen voor het fijnstofprobleem in het Baudelopark. Kwam dat er niet, dan zou Gielen naar het vredegerecht stappen. “Ik werd met een kluitje in het riet gestuurd, met een vaag plan over planken en gras. De stad dwingt mij tot verdere stappen.”
 2. Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”
  GENT

  Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”

  Iemand die al heel de avond nét te dichtbij staat, je vriendin die flauwvalt op het einde van de dansvloer: je belt niet meteen de hulpdiensten, maar je hebt hulp nodig. Voor dat soort situaties lanceren Mattia Lietaert (24) en Gabriel D’hondt (23) de app Naise. “Het signaal gaat rechtstreeks naar de organisator, maar ook voor hen is dit goed nieuws”.