De Dampoort vandaag. Voorbereidende werken waren al gestart, maar er was nog niet beslist of er een tunnel of een bovengronds kruispunt zou komen. Het wordt dus een tunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dampoort vandaag. Voorbereidende werken waren al gestart, maar er was nog niet beslist of er een tunnel of een bovengronds kruispunt zou komen. Het wordt dus een tunnel. © Wannes Nimmegeers

Bijna half miljard euro Vlaams geld voor Gent: tunnel onder Dampoort komt er eindelijk, Museumplein ook

GentGeweldig nieuws voor Gent. Na decennia van vragen en smeken komt er eindelijk Vlaams geld onze richting uit. 465 miljoen euro krijgt de Arteveldestad, voldoende om de Dampoort én de Heuvelpoort te ondertunnelen, twee tramlijnen te voorzien en eindelijk ook dat Museumplein in het Citadelpark aan te leggen. Waarom het nu opeens allemaal kan? “Met dank aan Mathias De Clercq, die maar aan mijn mouw blééf trekken”, lacht minister Lydia Peeters. Deze projecten zullen er nu eindelijk écht komen.

  1. Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”
    PREMIUM
    GENT

    Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”

    Personeelstekort in de zorg: de krant kan er elke dag vol mee staan. Maar in woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke is er een wachtlijst om te mogen beginnen. De directie kreeg er, net zoals in de andere wzc’s van stad Gent, een vrijgeleide om in te zetten op kwaliteit voor de bewoners. “Mensen moeten hier kunnen leven. Thuis kruip je toch ook niet om half zeven in je bed?”