Naar dit gebouw in de Botestraat zal de bib van Wondelgem in de zomer verhuizen
Volledig scherm
Naar dit gebouw in de Botestraat zal de bib van Wondelgem in de zomer verhuizen © RV

Bib Wondelgem verhuist tijdelijk naar de Botestraat

De bibliotheek van Wondelgem moet weg aan de Vierweegsestraat, om plaats te maken voor sociale woningen. De stad Gent zocht en vond een – weliswaar tijdelijke – oplossing in een gebouw in de Botestraat 2.

  1. Drie minuten belgerinkel aan stadhuis voor meer fietsveiligheid: “Niet alleen de infrastructuur, maar ook verkeersagressie moet aangepakt worden”

    Drie minuten belgerin­kel aan stadhuis voor meer fietsvei­lig­heid: “Niet alleen de infrastruc­tuur, maar ook verkeers­agres­sie moet aangepakt worden”

    Aan het stadhuis klonk deze zondagmiddag het geluid van tientallen rinkelende fietsbellen. De Fietsersbond had deze actie op poten gezet om fietsongevallen te herdenken en meer aandacht te vragen voor fietsveiligheid. “We geloven dat er een beter evenwicht kan bestaan tussen auto’s, fietsers en voetgangers in Gent, zonder dat daar levens voor moeten gelaten worden.”
  2. Daling van aantal besmettingen in Gent op woensdag 30 september

    Daling van aantal besmettin­gen in Gent op woensdag 30 september

    In Gent zijn er op één dag 26 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 35. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 359 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gent op 136 te liggen. Omdat Gent meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.