Bezetters aan het Sterrebos.
Volledig scherm
Bezetters aan het Sterrebos. © Wannes Nimmegeers

Bezetting aan Gentse Sterrebos gaat door: “We hebben een uitstekend alternatief in gedachten”

GENTEen tiental studenten, onder wie leerlingen van de middelbare school, blijft nog steeds enkele bomen bezetten in het Sterrebos: een terrein van zowat 4.000 vierkante meter waar de Universiteit Gent 212 nieuwe studentenhomes wil neerpoten. Volgens de manifestanten is er een alternatief, op de campus van De Sterre, al wordt dat idee door de UGent afgeschoten. 

 1. ASSISEN. B&B-moord in Zottegem: “Zowel Christel als haar dochter kwam onverschillig over bij de agenten”
  PREMIUM
  Gent/Zottegem

  ASSISEN. B&B-moord in Zottegem: “Zowel Christel als haar dochter kwam onverschil­lig over bij de agenten”

  Een banale zondagavond in een luxueuze B&B in Zottegem veranderde eind januari 2019 in een ware nachtmerrie. Na een zoveelste discussie, gevoed door drank, stormde B&B-uitbaatster Christel Troffaes (60) de keuken in, greep ze een mes en diende ze haar toenmalige man twee messteken toe. Die werden hem fataal. Vandaag komen politiemensen aan het woord die als eerste ter plaatse kwamen en het onderzoek voerden.
 2. Anton (36) van West-Site Boardshop strijdvaardig na hevige brand: “Zo snel mogelijk heropstarten, want doe dit veel te graag”
  PREMIUM
  Gent

  Anton (36) van West-Site Boardshop strijdvaar­dig na hevige brand: “Zo snel mogelijk heropstar­ten, want doe dit veel te graag”

  Anton Claes (36) likt zijn wonden nadat dit weekend zijn zaak West-Site Boardshop in de Nederkouter afbrandde. De schade aan het interieur is groot en ook alle boards, materialen en kleren zijn verwoest of zwaar beschadigd. Toch kijkt hij ondanks de zware klap vooruit. “Ik hoop gewoon dat de klanten terugkomen als we een nieuwe locatie hebben gevonden. Maar met zo’n sterke community ben ik ervan overtuigd dat we hier bovenop geraken.”