Vlnr.: Sara Goddeeris (39), Liesbet Van Cauwenberghe (39) en Elsie Geirnaert (54) voeren al jarenlang strijd tegen verschillende projectontwikkelaars. Onlangs kwam er nog een appartementsgebouw pal op een tijdelijke brandweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Sara Goddeeris (39), Liesbet Van Cauwenberghe (39) en Elsie Geirnaert (54) voeren al jarenlang strijd tegen verschillende projectontwikkelaars. Onlangs kwam er nog een appartementsgebouw pal op een tijdelijke brandweg. © Cedric Matthys

Bewoners van appartementsgebouw aan Dok Noord bezorgd over bereikbaarheid door hulpdiensten: “Ambulanciers belden me op omdat ze de weg niet vonden”

Voor bewoners van het Locomotiefgebouw aan Dok Noord in Gent breken spannende tijden aan. Eind deze maand komt de brandweer langs voor een technische keuring. Al jarenlang verspert een woning er een cruciale brandweg. “Mocht er vandaag brand uitbreken in ons gebouw dan vrees ik eerlijk gezegd het ergste", zegt bewoonster Sara Goddeeris (39).

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.