Volledig scherm
De buren zagen in alle jaren dat de man er woont nooit een vuilniszak buiten staan. © Wannes Nimmegeers

Bewoner ‘vuilste huis van Sint-Amandsberg’ krijgt zeven dagen om zijn onbewoonbaar pand op te kuisen

Zeven dagen. Zoveel tijd krijgt de bewoner van het vuilste huis in Sint-Amandsberg om zijn rommel op te ruimen. Tot dan verklaart burgemeester Mathias De Clercq de woning onbewoonbaar. 

Het huis in de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg kreeg de afgelopen dagen heel wat persaandacht. De buren klaagden niet alleen over lawaai van muizen. Ook zou tijdens warme dagen de stank niet te harden zijn. Ze trokken met deze klachten richting de Stad Gent, die op hun beurt een controleur stuurden. Uit zijn verslag bleek dat de situatie de openbare gezondheid kan schaden. 

Tijdelijk ander onderkomen

Intussen verklaarde de burgemeester de woning onbewoonbaar. De man mag zijn huis enkel betreden om zijn rommel op te ruimen. Ook moet hij een externe firma inschakelen om de muizenplaag te bestrijden. Als hij binnen de zeven dagen zijn woning niet opruimt, zal de Stad Gent dit laten doen op zijn kosten. Al wil dat niet zeggen dat de Stad Gent de bewoner aan zijn lot overlaat. “De dienst Wonen en de sociale begeleidingsdienst zoeken tijdelijk een ander onderkomen voor de man”, klinkt het op het kabinet van Mathias De Clercq. “We helpen waar nodig.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”