Straatkunstenaar Klaas Van der Linden bij de voorstelling van het nieuwe fotoboek over de betoncentrale.
Volledig scherm
Straatkunstenaar Klaas Van der Linden bij de voorstelling van het nieuwe fotoboek over de betoncentrale. © Jill Dhondt

Betoncentrale jaar geleden gesloopt, herinnering leeft verder in nieuw boek: “Met foto’s van het graffitiparadijs en getuigenissen van artiesten”

GentDe betoncentrale aan de Oude Dokken werd een jaar geleden met de grond gelijk gemaakt. Tot grote spijt van de vele kunstenaars die er prachtige graffiti hadden achtergelaten. Om de pijn te verzachten, goot Stad Gent de herinnering in een boek. Met prachtige beelden van het bastion, net voor de sloop.

 1. Blaarmeersen beleeft rustige en zonnige woensdagnamiddag: “Voorlopig lijken de maatregelen hun vruchten af te werpen”
  Gent

  Blaarmeer­sen beleeft rustige en zonnige woensdagna­mid­dag: “Voorlopig lijken de maatrege­len hun vruchten af te werpen”

  Onder een stralende zon zochten 1.500 bezoekers woensdagnamiddag verkoeling en vertier aan de Blaarmeersen. De laatste tijd is de combinatie van het recreatiedomein en zomerse temperaturen haast een garantie op relletjes, maar omstreeks 17.15 uur waren er nog steeds zo goed als geen problemen gemeld. Opvallend is wel dat er een klein legertje security- en politiemensen klaarstaat om eventuele problemen snel de kop in te drukken.
 2. RESTOTIP. Dish: heerlijke deelgerechten in Gentse Sleepstraat
  PREMIUM
  Gent

  RESTOTIP. Dish: heerlijke deelgerech­ten in Gentse Sleepstraat

  Dat zaakvoerster Dorien Houben een verleden heeft als voormalig grafisch ontwerpster is te zien aan de stijlvolle website van Dish. Het restaurant neemt sinds kort de plaats in van voorganger Castor & Pollux op het einde van de Sleepstraat. Maar kan Dorien naast ontwerpen ook lekker koken? We reserveerden een tafeltje in de schaduw van de Sint-Salvatorkerk en namen de proef op de som. Lees hier meer restotips uit de Gentse regio.