Alle ondernemingen die een gebouw huren van de Stad, krijgen uitstel van betaling.
Volledig scherm
Alle ondernemingen die een gebouw huren van de Stad, krijgen uitstel van betaling. © Wannes Nimmegeers

Betalingsuitstel of kwijtschelding huur voor ondernemingen die gebouw van stad huren

GentAlle ondernemingen die een gebouw van de Stad Gent, Farys of sogent huren, krijgen voor de periode juni tot en met december betalingsuitstel. Voor ondernemingen wiens omzet gedaald is met minstens 60 procent door de coronamaatregelen, wordt de huur kwijtgescholden.

 1. Gent wil geen ‘maandverbandenautomaten’ in scholen: “Vertrouwensband met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”
  Gent

  Gent wil geen ‘maandver­ban­de­n­au­to­ma­ten’ in scholen: “Vertrou­wens­band met leerlingen die het nodig hebben is te belangrijk”

  PVDA heeft vanavond aan de gemeenteraad voorgesteld om in alle scholen automaten te plaatsen met hygiënisch materiaal, lees: tampons en maandverband. “Onderzoek toont dat 1 op 5 meisjes in België moeite heeft om menstruatiemateriaal te betalen, heel wat meisjes blijven daardoor zelfs geregeld weg van school”, zegt Tom De Meester. De stad erkent het probleem maar wil geen automaten. “Nu al bieden scholen gratis maandverband aan, specifiek aan meisjes die het nodig hebben. Die vertrouwensband is belangrijk.”
 1. Youp van 't Hek oefent oudejaarsconference in Middelburg
  Play

  Youp van 't Hek oefent oudejaars­con­fe­ren­ce in Middelburg

 2. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide