Dat de Porsche niet naar beneden donderde mag een klein wonder heten.
Volledig scherm
Dat de Porsche niet naar beneden donderde mag een klein wonder heten. © RV

Bestuurder vergist zich van versnelling: Porsche Panamera van 130.000 euro dondert bijna ondergrondse parking in

Aan de Gentse Ghelamco Arena is maandagmiddag een toch wel heel bijzonder ongeval gebeurd. Een bestuurder van een Porsche Panamera - nieuw een slordige 130.000 euro waard - vergiste zich van versnelling. Hij reed vooruit in plaats van achteruit en donderde bijna de ondergrondse parkeergarage in. De wagen bleef echter als bij wonder op de rand balanceren. 

 1. Niemand kan inschatten hoe de mini-Gentse Feesten zullen lopen, maar de politie moet voorbereid zijn: “Rekenen op gezond verstand en ingrijpen waar nodig”
  PREMIUM

  Niemand kan inschatten hoe de mi­ni-Gent­se Feesten zullen lopen, maar de politie moet voorbereid zijn: “Rekenen op gezond verstand en ingrijpen waar nodig”

  Vrijdag zou in normale tijden het startschot voor de Gentse Feesten gegeven worden. De politie zou massaal paraat staan om alles in goede banen te leiden. De stad zou afgesloten zijn voor het verkeer, en overal zouden podia staan. Niks van dat alles nu, maar hoe de Feestenperiode er wel zal uitzien, valt moeilijk in te schatten. En toch is het exact dat wat de politie moet doen. “We zullen optreden mocht dat nodig blijken”, zegt woordvoerder Matto Langeraert van de Gentse politie.
 2. Het zou een trip van negen dagen worden, maar intussen zitten Robin en Manon al vier maanden in Marokko: “Repatriëring al twee keer geweigerd”
  PREMIUM

  Het zou een trip van negen dagen worden, maar intussen zitten Robin en Manon al vier maanden in Marokko: “Repatrië­ring al twee keer geweigerd”

  Het plan was om negen dagen door Marokko te reizen. Intussen zitten Gentenaars Robin Steyvers (25) en Manon Jongejan (24) er al vier maanden vast. “Onze aanvraag om gerepatrieerd te worden werd twee keer geweigerd. We horen al vier maanden niets van de Belgische ambassade in Marokko. Als we zeker weten dat we naar huis kunnen, vertrekken we. Als we moeten blijven, blijven we. Maar we willen niet elke dag met die onzekerheid zitten.”