Volledig scherm
Ondersteunend beeld. © BELGA

Bestuurder knalt met 107 per uur door Dok-Zuid

Een bestuurder werd afgelopen weekend geflitst met een snelheid van 107 kilometer per uur aan Dok-Zuid, een zone 50. Dat meldt de lokale politie in een persbericht. In totaal controleerden de Gentse flikken iets meer dan 5.200 voertuigen op snelheid. Vijftien procent hield zich niet aan de snelheidslimiet. 

De controles vonden zowel op zaterdag als op zondag tussen 16 en 24 uur plaats. De agenten stelden zich op langs de Nieuwevaart, de Doornzelestraat, de Gasmeterlaan, de Kortrijksesteenweg en aan Dok-Zuid. Vijftien procent van de 5.249 gecontroleerde voertuigen reed te snel. “De Nieuwevaart spant de kroon met een overtredingspercentage van 62 procent”, aldus de lokale politie. “De topsnelheid van het weekend maten we aan Dok-Zuid: daar passeerde een bestuurder de lens met een snelheid van 107 kilometer per uur.”

Achttien snelheidsduivels moeten hun rijbewijs nu even missen. 21 bestuurders vlogen op de bon omdat ze in de Huidevetterskaai het bord C1 negeerden (verboden richting voor iedere bestuurder, red)

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.