De man moet zijn druggebruik volledig stoppen vooraleer hij terug een plaats in het verkeer krijgt.
Volledig scherm
De man moet zijn druggebruik volledig stoppen vooraleer hij terug een plaats in het verkeer krijgt. © Christoph Soeder/dpa

Bestuurder heeft meer dan honderdmaal de toegestane hoeveelheid cannabis in zijn bloed: “U zal moeten kiezen tussen uw jointjes of uw rijbewijs”

GentEen bestuurder die in mei 2021 door de politie werd tegengehouden, had meer dan 100 maal de toegelaten hoeveel cannabis in zijn bloed te hebben. De rechter besliste om de man zijn rijbewijs in te trekken tot hij kan bewijzen dat hij volledig drugsvrij is.

  1. Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembevruchting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbehandeling zou starten”
    PREMIUM
    Gent

    Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst (29) kiest voor post mortembe­vruch­ting: “We hebben samen beslist dat ik na het overlijden van mijn echtgenoot de hormonenbe­han­de­ling zou starten”

    Het geboortekaartje is ontworpen. De namen zijn gekozen, net als de meters en de peters. Alleen op de zwangerschap is het wachten. De Gentse Laura Verhulst (29), beter bekend als Madam Bakster, probeert een kindje te krijgen van haar overleden echtgenoot Kobe. Alleen moét dat binnen dit en vijftien maanden gebeuren, want de wet laat niet anders toe.