Van links naar rechts.: radiologen Anne Lampaert, Hugo Lauwers, Barbara Geeroms, Stefan Palmers en borstchirurgen Valérie Vergucht, Annick De Craene en Tessa Van Oostveldt.
Volledig scherm
Van links naar rechts.: radiologen Anne Lampaert, Hugo Lauwers, Barbara Geeroms, Stefan Palmers en borstchirurgen Valérie Vergucht, Annick De Craene en Tessa Van Oostveldt. © AZ Maria Middelares

Belgische primeur in Gent: Maria Middelares is eerste ziekenhuis dat vernieuwende ‘zaadtherapie’ toepast bij borstkanker

GentHet algemeen ziekenhuis Maria Middelares is deze week gestart met een nieuwe, innovatieve techniek om borstkanker te behandelen. In plaats van een ‘harpoen’ werkt de nieuwe techniek met een ‘magnetisch Pintuitionzaadje’, wat heel wat voordelen oplevert. Maria Middelares is het eerste Belgische ziekenhuis dat deze methode toepast.

  1. ASSISEN. Expert haalt bloedspatanalyse onderuit: “Onmogelijk dat messteken werden toegebracht wanneer slachtoffer voor zetel zat”
    PREMIUM
    Gent

    ASSISEN. Expert haalt bloedspat­ana­ly­se onderuit: “Onmogelijk dat messteken werden toege­bracht wanneer slachtof­fer voor zetel zat”

    Op de tweede dag van het proces van Christel Troffaes (60), die in januari van 2019 haar man om het leven bracht met twee messteken, gaven enkele inspecteurs en commissarissen van politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem hun versie van de feiten. Na de middag kwam het team dat de bloedspatanalyse deed aan bod. Advocaten Colman en Van Eeckhaut namen de weinig professionele analyse op de korel.