Van links naar rechts.: radiologen Anne Lampaert, Hugo Lauwers, Barbara Geeroms, Stefan Palmers en borstchirurgen Valérie Vergucht, Annick De Craene en Tessa Van Oostveldt.
Volledig scherm
Van links naar rechts.: radiologen Anne Lampaert, Hugo Lauwers, Barbara Geeroms, Stefan Palmers en borstchirurgen Valérie Vergucht, Annick De Craene en Tessa Van Oostveldt. © AZ Maria Middelares

Belgische primeur in Gent: Maria Middelares is eerste ziekenhuis dat vernieuwende ‘zaadtherapie’ toepast bij borstkanker

GentHet algemeen ziekenhuis Maria Middelares is deze week gestart met een nieuwe, innovatieve techniek om borstkanker te behandelen. In plaats van een ‘harpoen’ werkt de nieuwe techniek met een ‘magnetisch Pintuitionzaadje’, wat heel wat voordelen oplevert. Maria Middelares is het eerste Belgische ziekenhuis dat deze methode toepast.

  1. Populaire bakkerij-restaurant De Superette nog maar pas gesloten, maar er komt al een nieuwe horecazaak in de plaats
    Gent

    Populaire bakkerij-restaurant De Superette nog maar pas gesloten, maar er komt al een nieuwe horecazaak in de plaats

    Na acht gouden jaren, sloot de populaire bakkerij-restaurant De Superette eind november de deuren. Het einde van een tijdperk voor de trouwe klanten. Er vielen dan ook heel wat traantjes op het afscheidsfeest, maar die kunnen nu weggeveegd worden. Over enkele weken komt er namelijk al een nieuwe bakkerij met koffiebar in het pand. Of de huisgeur even bedwelmend zal zijn, valt nog af te wachten.