Het Belgisch Handisport-team Tafelvoetbal in de finale tegen Italië.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Belgisch Handisport-team Tafelvoetbal in de finale tegen Italië. © rv

Belgisch tafelvoetbalteam voor G-sporters haalt vijfde gouden medaille op het WK: “Onze vierde man had maar enkele weken om te trainen”

GENT/OOSTAKKEROnbekend is onbemind: ons Belgisch tafelvoetbalteam voor G-sporters heeft voor de vijfde keer op rij de gouden medaille gehaald op het WK in Nantes. Nog opvallender: Gentenaar Luc Meert (57) had slechts een kleine maand tijd om zich voor te bereiden. “Het zou wel fijn zijn om wat erkenning te krijgen, na 5 medailles, ja”.

 1. “We zijn het levende bewijs dat rondtrekken met een busje ook kan als je een gezin met vier kinderen hebt. Het is niet alleen voor jonge, kinderloze mensen weggelegd”
  PREMIUM
  Gent

  “We zijn het levende bewijs dat rondtrek­ken met een busje ook kan als je een gezin met vier kinderen hebt. Het is niet alleen voor jonge, kinderloze mensen weggelegd”

  Rondtrekken in een busje met vier kleine kinderen – sommige ouders storten al ineen bij het gedacht alleen, maar voor Gentenaars Lies en Stefaan uit Gent is het de hemel op aarde. Het koppel trekt weken aan een stuk rond met hun camper, waar net genoeg plaats is voor hen en hun vier koters. “Het is soms wat chaotisch, maar ik zou het iedereen aanraden.”
 2. AA-Gent eert overleden Freddy Delcourt: “Een echte gentleman-teammanager, het type mens waarvan elke club droomt”
  PREMIUM
  Gent

  AA-Gent eert overleden Freddy Delcourt: “Een echte gentleman-teammana­ger, het type mens waarvan elke club droomt”

  Naar aanleiding van het overlijden van de voormalige teammanager van AA-Gent, houdt de club voor de wedstrijd tegen Westerlo, één minuut lang applaus. De spelers dragen tijdens de wedstrijd ook rouwbanden. Wij vroegen aan enkele ex-collega’s en oud-spelers wat Freddy voor hen heeft betekent. “Hij was een strenge trainer die ons hard deed werken en veel deed lopen, maar hij bleef heel menselijk.”