Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

Beginselen van de fysica, dat leer je toch gewoon op de schommel: hogeschool Odisee lanceert wetenschappelijke speeltuin

GentOnderzoekers van de hogeschool Odisee, met een afdeling in Gent, willen kinderen al spelend in contact brengen met wetenschap en techniek. Daarom lanceren ze voor het eerst een wetenschappelijke speeltuin op het ‘I Love Science’ festival van 15 tot 17 oktober in Brussel.

  1. Ouders van doodgeboren tweeling trekken naar rechtbank nadat kindergraf plotseling verdween: “We willen opgraving voor DNA-staal”
    PREMIUM
    Gent

    Ouders van doodgebo­ren tweeling trekken naar rechtbank nadat kindergraf plotseling verdween: “We willen opgraving voor DNA-staal”

    Stefanova (32) en haar man Ivanov (37), die volgens de Westerbegraafplaats in Gent al tien jaar aan het verkeerde graf van hun doodgeboren tweeling rouwen, trekken naar de rechtbank. Ze willen DNA-materiaal verkrijgen via een opgraving, omdat ze de uitleg van de begraafplaats niet geloven. “Wij hebben de grafzerk zelf gemaakt, wij wéten waar onze kinderen liggen.”