Hasse (10) werkt dagelijks 7 blokken van 25 minuten voor school.
Volledig scherm
PREMIUM
Hasse (10) werkt dagelijks 7 blokken van 25 minuten voor school. © Nele De Gersem

Basisschool Arkades geeft al drie weken nieuwe leerstof: Haalbaar voor sommige ouders, frustrerend voor anderen

Na de paasvakantie zullen alle leerlingen met ‘preteaching’ nieuwe leerstof krijgen, maar de Gentse leerlingen van basisschool Arkades krijgen al sinds de sluiting van de scholen nieuwe lessen voorgeschoteld. Sommige ouders vinden het fantastisch dat hun kinderen zo hun leergierigheid niet verliezen, maar voor anderen ligt de druk te hoog. “De kinderen moeten zo wel zelfstandig kunnen werken.”

Arkades basisschool heeft vestigingen in Gent, Herentals en Houthalen. De school wil een oplossing bieden voor hoogbegaafde kinderen die nood hebben aan een meer uitdagend en aangepast lesaanbod omdat ze anders hun interesse en leergierigheid verliezen. Toen de scholen volgens de coronamaatregelen van 13 maart gesloten werden, besloot Arkades om tegen de richtlijnen in toch nieuwe leerstof te blijven aanbieden. Volgens de directie is dat evident. “Herhalingen zijn voor onze leerlingen niet aan de orde”, zegt directeur Elke Coorens. “Dat zou voor verveling zorgen.”

 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.