De finalisten van het Gents Slampioenschap. Centraal: winnaar Bart Vereecken. Rechts: Hind Eljadid
Volledig scherm
De finalisten van het Gents Slampioenschap. Centraal: winnaar Bart Vereecken. Rechts: Hind Eljadid © Yuri van der Hoeven/rv

Bart Vereecke is Gents kampioen Poetry Slam

GENTBrusselaar Bart Vereecke mag zich één jaar lang de Gentse ‘Slampioen’ noemen: hij won in de (toen nog) Voo?uit voor een uitverkochte balzaal. Vereecke vertegenwoordigt daarmee de Arteveldestad op het Belgisch Kampioenschap.

  1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
    PREMIUM
    Gent

    Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

    In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”