Groen zet zich af tegen de strenge politiecontroles in de Brugse Poort.
Volledig scherm
PREMIUM
Groen zet zich af tegen de strenge politiecontroles in de Brugse Poort. © Wannes Nimmegeers

Barst in Gentse coalitie: Hafsa El-Bazioui en Groen verzetten zich tegen maatregelen in Brugse Poort, burgemeester wijkt niet

Na exact 10 dagen radiostilte is Groen-gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui boven water gekomen. Ze postte een opmerkelijk bericht op haar Facebookpagina, waarin ze zich afzet tegen de politiemaatregelen in de Brugse Poort. Ze wordt gesteund door haar partij. Opmerkelijk, want deze meerderheidspartij zet zich daarmee openlijk af tegen de coalitiepartners, maar liberaal burgemeester De Clercq lijkt niet van plan te wijken.

  1. Fietsenmaker Patrick charmeert elke dag met filmpjes over wielerwereld: “In elke video probeer ik een positieve boodschap te steken”

    Fietsenma­ker Patrick charmeert elke dag met filmpjes over wielerwe­reld: “In elke video probeer ik een positieve boodschap te steken”

    De passie die fietsenmaker Patrick De Geyter (60) heeft voor fietsen kent geen grenzen. Op jonge leeftijd rolde hij de wielerwereld binnen, en enkele jaren later opende hij zijn eigen fietsenwinkel in de streek. Veertig jaar later, aan het begin van de coronacrisis, begon de Gentenaar met het maken van korte filmpjes waarin hij verhalen vertelt over de fiets en de wielerwereld. Opeens kreeg hij vriendschapsverzoeken van overal toegestuurd, zijn sappige Gentse tongval en opvallende verhalen slaan merkbaar aan.