Er ontstond brand in de Frank De Coninckstraat door een ongeluk met een barbecue.
Volledig scherm
Er ontstond brand in de Frank De Coninckstraat door een ongeluk met een barbecue. © svwg

Barbecue zet terras in lichterlaaie in Ledeberg

GENT/LEDEBERGIn Ledeberg is op zaterdagavond in de Frans De Coninckstraat een terrasbrand uitgebroken. De straat is afgesloten. Oorzaak was een barbecue die foutliep, waardoor het houten terras vlam vatte. Niemand raakte gewond.

 1. Voor eigen deur vegen gaat net iets minder vlot in Gentse Overpoort: “Boetes voor cafébazen leidt alleen tot frustraties en onbegrip”
  PREMIUM
  Gent

  Voor eigen deur vegen gaat net iets minder vlot in Gentse Overpoort: “Boetes voor cafébazen leidt alleen tot frustra­ties en onbegrip”

  De stad heeft geld en moeite gestoken in de Overpoort 2.0, en verwacht nu dat ook de cafébazen hun steentje bijdragen. Net zoals elke Gentenaar zijn ze verplicht ‘hun stoep’ proper te houden. Er werden intussen enkele boetes uitgeschreven voor niet-opgeruimde ‘voetpaden’, en dat leidt tot enorme frustraties. “Wij willen ook een propere straat, maar dit is gewoon niet realistisch.”
 2. Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”
  GENT

  Mattia (24) en Gabriel (23) lanceren app om ongewenst gedrag te melden aan de cafébaas: "Voel je je niet goed? Laat het direct weten”

  Iemand die al heel de avond nét te dichtbij staat, je vriendin die flauwvalt op het einde van de dansvloer: je belt niet meteen de hulpdiensten, maar je hebt hulp nodig. Voor dat soort situaties lanceren Mattia Lietaert (24) en Gabriel D’hondt (23) de app Naise. “Het signaal gaat rechtstreeks naar de organisator, maar ook voor hen is dit goed nieuws”.