Wijlen Walter De Buck bij een deel van zijn standbeeld 'Ballerina van de Zeeman’ in 2008.
Volledig scherm
Wijlen Walter De Buck bij een deel van zijn standbeeld 'Ballerina van de Zeeman’ in 2008. © Vollaert

‘Ballerina van de Zeeman’ van Walter De Buck krijgt een plek in Terneuzen

Gent17 jaar geleden maakte Walter De Buck het enorme kunstwerk ‘Ballerina van de Zeeman’. De stad zou het aan de rotonde op de Vliegtuiglaan plaatsen, maar om allerlei redenen gebeurde dat nooit. Het werk bleef – in stukken – in een loods liggen. Nu, zes jaar na het overlijden van Walter De Buck, is er toch een plek gevonden: in het Industrieel Museum Zeeland. Donderdag werd het beeld opgehaald.

 1. Hannes en Freek restaureren verroeste wagen om er 20.000 kilometer mee af te leggen: “Van Engeland tot de Mongoolse Steppe en terug”
  PREMIUM
  Gent

  Hannes en Freek restaure­ren verroeste wagen om er 20.000 kilometer mee af te leggen: “Van Engeland tot de Mongoolse Steppe en terug”

  Bijna 20.000 kilometer afleggen in een auto die sinds 1994 stilstond: een nachtmerrie voor velen, maar een droom voor Hannes Lootens (30) en Freek Goethals (29) uit Gent. Deze zomer trekken ze met hun Wartburg die ouder is dan zijzelf richting de Mongoolse steppe, als onderdeel van de Mongol Rally. De auto is er intussen zo goed als klaar voor, na een grondige opknapbeurt die meer kostte dan de auto zelf.
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten