Het glas van de automaat werd vandaag vervangen. Hopelijk voor de laatste keer.
Volledig scherm
Het glas van de automaat werd vandaag vervangen. Hopelijk voor de laatste keer. © PJDG

Bakkerskoppel al meermaals slachtoffer van vandalisme: “Wij gaan kapot van de stress”

Oostakker/GentDe uitbaters van bakkerij Hemelsoet weten het even niet meer. Voor de vierde keer op twee jaar tijd is er een brood- en voedingsautomaat vernield. Hoewel de daders deze keer wel gevat zijn, is de verslagenheid groot bij bakkersvrouw Sabrina. “Ik steek normaal gezien graag de handen uit de mouwen, maar ik heb vandaag gewoon een hele dag in de zetel moeten bekomen.”

 1. Linkse studenten voeren actie met ‘brugspaghetti’ voor 2 euro: “De universiteit zou meer druk kunnen uitvoeren”
  GENT

  Linkse studenten voeren actie met ‘brugspa­ghet­ti’ voor 2 euro: “De universi­teit zou meer druk kunnen uitvoeren”

  Op dinsdagmiddag konden studenten een wel érg goedkope spaghetti scoren aan studentenrestaurant De Brug. Niet van de universiteit, weliswaar, maar van de communistische studentenvereniging Comac. De spaghetti voor 2 euro is een duidelijke knipoog naar de prijsverhoging van de befaamde brugspaghetti, maar “dat is niet het enige waar het om draait”, zegt woordvoerder Mingtje Wang
 2. Impact besparingen wordt duidelijk: prijs woonzorgcentra doorbreekt symbolische grens van 2.000 euro. “Maar we hebben op de rem gestaan”
  PREMIUM
  Gent

  Impact besparin­gen wordt duidelijk: prijs woonzorg­cen­tra doorbreekt symboli­sche grens van 2.000 euro. “Maar we hebben op de rem gestaan”

  De impact van de hoge inflatie en de besparingen die de stad Gent moet doorvoeren, wordt steeds meer duidelijk. De bewoners vijf woonzorgcentra van de stad krijgen een prijsstijging te verwerken. Er komt 6,9% bovenop de huidige dagprijs, waarmee de symbolische grens van 2.000 euro per maand doorbroken wordt. “De prijsstijging komt er evenwel pas vanaf juli, en ligt een stuk lager dan wat we mogen aanrekenen”, zegt schepen Rudy Coddens.