Mama Maya, papa Roy en pasgeboren baby Lyano verjaren alledrie op dezelfde dag: 21/09.
Volledig scherm
Mama Maya, papa Roy en pasgeboren baby Lyano verjaren alledrie op dezelfde dag: 21/09. © Wannes Nimmegeers

Baby Lyano geboren op zelfde dag als mama én papa: “We gaan zeker niet ‘mikken’ om dit nog eens te doen”

GENTZowel Maya Mathys (29) als Roy Grootveld (30) kregen op 21 september het allermooiste verjaardagscadeau: hun eerste zoontje, Lyano. Drie verjaardagen in één gezin, da’s een feestje waar wij bij willen zijn.

 1. Buurtbewoner sleept stad voor vredegerecht omwille van fijnstofprobleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelopark”
  PREMIUM
  Gent

  Buurtbewo­ner sleept stad voor vredege­recht omwille van fijnstof­pro­bleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelo­park”

  De stad kreeg in augustus 2 maanden tijd van buurtbewoner Jürgen Gielen om met een onderbouwd plan te komen voor het fijnstofprobleem in het Baudelopark. Kwam dat er niet, dan zou Gielen naar het vredegerecht stappen. “Ik werd met een kluitje in het riet gestuurd, met een vaag plan over planken en gras. De stad dwingt mij tot verdere stappen.”
 2. In Gent starten ze het academiejaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studentenkot”
  Gent

  In Gent starten ze het academie­jaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studenten­kot”

  Op het Sint-Pietersplein in Gent werd woensdag naar aloude traditie het startschot van het nieuwe academiejaar gegeven tijdens de Student Kick-Off. Er werd gedanst op de muziek van Kabouter Plop en Camille, maar in het feestgedruis had Brandweerzone Centrum ook een plekje veroverd. Ze brachten zelfs een primeur mee: hun gloednieuwe escape room, waarbij ze spelenderwijs de kennis van studenten over brandveiligheid willen testen.
 3. Gentse politie spreekt van geslaagde Student Kick-Off, ondanks enkele kleine incidenten: “Vier arrestaties en 71 wildplassers”
  Gent

  Gentse politie spreekt van geslaagde Student Kick-Off, ondanks enkele kleine incidenten: “Vier arresta­ties en 71 wildplas­sers”

  Het academiejaar werd woensdag traditiegetrouw ingezet op de Student Kick-Off. Zo’n 30.000 studenten zakten af naar het Sint-Pietersplein om er te dansen, zingen en drinken. Sommigen zochten bij dat laatste hun limiet op, wat de verwachte overlast met zich meebracht. Toch bleven de incidenten beperkt, waardoor de politie spreekt van een “geslaagde editie”.