Baasjes laten hond achter op hondenweide Watersportbaan: “Enkele uren voordien informeerden ze nog of er plaats was in het asiel”
GentHet dierenasiel van Gent zit momenteel overvol, waardoor twee eigenaars die van hun dier af wilden, besloten om hem moederziel alleen achter te laten op een hondenweide in de buurt.
“De baasjes van het dier informeerden enkele uren voordien nog of ze afstand van hun viervoeter konden doen. Omdat het asiel -zoals altijd- overvol zit, raadden onze medewerkers hen aan om andere asielen te contacteren of om even te wachten tot er een hokje vrij was. De eigenaars hadden blijkbaar te weinig tijd om deze goede raad ter harte te nemen, want de tweejarige hond werd enkele uren later gevonden op een hondenweide aan de Watersportbaan”, vertelt Kevin Van Keirsbulck van het Gentse dierenasiel.
De politie bracht de labradorkruising naar het asiel, maar jammer genoeg zijn de gegevens op de chip niet correct waardoor hij nu officieel ‘gevonden’ is. Hij moet hierdoor veertien dagen wachten voor hij vrijkomt voor adoptie. Hopelijk vindt deze knapperd dan een nieuw en zorgzamer baasje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Gent
Schepen Filip Watteeuw buigt zich over VeloVeilig Rapport: “Kruispunten met gewestwegen nog te vaak knelpunten”
Zes op de tien Gentenaars vinden dat er nog te weinig veilige fietspaden zijn in de stad. Dat blijkt uit de resultaten van de VeloVeilig-campagne van HLN. “De stad werkt hard om beter én veiliger te kunnen fietsen”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). “We hebben dit jaar opnieuw een recordaantal fietsers.” -
PREMIUMGent
Biobrandstof van ‘t vat: Gents bedrijf verwerkt alcohol uit alcoholvrij bier tot benzine. “We merken dat de horeca opnieuw open is”
Waar gaat de alcohol uit alcoholvrij bier heen? Het is een vraag die u zich misschien nog nooit stelde, maar in Gent heeft Alco Bio Fuel er wel een antwoord op. Brouwerij AB InBev verkoopt haar restproduct aan de raffinaderij. Daar laten ze er op hun beurt wagens mee rijden. Een bijzonder proces. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Gent
Miljoeneninvestering in sporen moet goederenvervoer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”
In North Sea Port Gent heeft spoorwegbeheerder Infrabel zijn investering van 33,5 miljoen euro voorgesteld. De nieuwe infrastructuur moet de weg effenen naar het doel om 15% van het goederenvervoer over het spoor te transporteren in de Gentse haven. “De toekomst van het vervoer over het spoor is cruciaal om industrie in ons land te kunnen houden”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld).
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Kortrijk/Roeselare/Tielt/Ieper/Kortrijk/Waregem/Gent
Special forces klissen inbrekersduo in Gentse regio na inbrakenreeks in Zuid-West-Vlaanderen
In het zuiden van Gent hebben de speciale eenheden van de federale politie maandagmiddag twee mannen van Spaans-Algerijnse nationaliteit opgepakt op verdenking van een reeks woninginbraken. Het onderzoek startte na cilinderslotinbraken in Zuid-West-Vlaanderen. -
Gent
File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”
Wie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.