Axelle en Quinten voor de gevel van hun huisje, het smalste van Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Axelle en Quinten voor de gevel van hun huisje, het smalste van Gent. © Wannes Nimmegeers

Axelle en Quinten zijn de nieuwste bewoners van het smalste huis van Gent: “Meer dan drie mensen tegelijk uitnodigen gaat niet”

GentHet smalste huis van Gent - amper 2,26 meter breed - kreeg een stevige opknapbeurt dit jaar. De iconische woning op de Martelaarslaan werd verkocht voor meer dan 350.000 euro en daarna ingenomen door Axelle Van Cayseele en Quinten Dobbelaere, beiden 22 jaar. Het huis inrichten was wat puzzelwerk, net zoals koken in de krappe keuken of vrienden uitnodigen. Maar een knussere plek kunnen ze zich niet inbeelden. Wij kregen een rondleiding. 

  1. Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezingen”
    PREMIUM

    Gent krijgt opnieuw een referendum, over publieke gronden en sociaal wonen. “Dit zal een miljoen euro kosten, en dat één jaar voor de verkiezin­gen”

    Op 8 oktober zal de stad Gent een referendum organiseren. Burgerbeweging Te Duur heeft meer dan 27.000 geldige handtekeningen ingezameld, zo blijkt, en dat is voldoende om de stad te verplichten een referendum te organiseren. Ook de condities - wanneer een referendum geldig is en of en wanneer het al dan niet als bindend wordt beschouwd, bepaalt de gemeenteraad. “Totaal zinloos", vindt alvast gemeenteraadsvoorzitter Christophe Peeters (Open Vld).
    Gent