Volledig scherm
De geparkeerde wagen werd aangereden op de Hundelgemsesteenweg. © RV

Auto vlamt tegen geparkeerde wagen, bestuurder slaat te voet op de vlucht

In Ledeberg is dinsdagochtend een wagen tegen een geparkeerde Peugeot Kangoo geknald. Het stilstaande voertuig zou volgens getuigen zo'n 15 meter verderop in de straat zijn beland. De bestuurder sloeg daarna op de vlucht. De Gentse politie is een onderzoek gestart. 

De feiten gebeurden rond 3.00 uur ‘s ochtends op de Hundelgemsesteenweg, ter hoogte van het kerkhof van Ledeberg. Volgens getuigen zouden drie personen in een Volkswagen tegen hoge snelheid op de geparkeerde wagen zijn ingereden. De bestuurder en zijn twee passagiers zouden vervolgens het hazenpad hebben genomen.  De geparkeerde Peugeot moest worden getakeld. 

De Gentse politie bevestigt het ongeval en zegt dat de bestuurder inderdaad op de vlucht sloeg. “We zijn momenteel volop bezig met het onderzoek. Of er nog mensen bij hem in de wagen zaten, kunnen wij echter nog niet bevestigen.”

Volledig scherm
© RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 30 jaar Charlatan, oord van verderf en veel muziek

  30 jaar Charlatan, oord van verderf en veel muziek

  Het hele jaar lang wordt de 30ste verjaardag gevierd van het legendarische café Charlatan op de Vlasmarkt. De 14 huis-dj’s krijgen elk hun party. Sinds 2000 zwaaien Nik Vandenberghe, Gerald Claes en Mario Vuylsteke de plak in de Charlatan. Ze waken er over de sfeer, de muziek, én de centen. Want een café zoals Charlatan is uniek in Vlaanderen. Ze organiseren er massa’s concerten, maar krijgen geen euro subsidie. Nochtans zijn heel veel klinkende namen in hun beginjaren in de Charlatan gepasseerd. “Wij zijn de tussenstop tussen het repetitiekot en het groot podium”, klinkt het.
 2. Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Een fietser (35) uit Oostakker is vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sint-Amandsberg. De vrachtwagenchauffeur die haar aanreed, had de vrouw volgens de eerste vaststellingen moeten opmerken. Vijf jaar geleden gebeurde een bijna identiek ongeluk met dodelijke afloop op het kruispunt — de vrachtwagens van toen en nu zijn zelfs van hetzelfde bedrijf.
 3. Hanne

  Hanne

  Als ik reacties lees bij artikels op de online krant, verzin ik daar vaak een gezicht bij. Meestal heeft dat gezicht in mijn fantasie een uitdrukking van ‘dat heb ik nu eens goed gezegd’ en klikt de mens achter dat gezicht na het spuien van zijn mening meteen door naar Facebook om daar iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je kunt tenslotte niet de hele dag voor je mening opkomen. Bij de reacties op het nieuws over de klimaatspijbelaars beeld ik me vooral gezichten in van mijn generatie, iets jonger en iets ouder ook, de generaties die uitblinken in klagen zonder meer. De generaties die, àls ze iets ondernemen, dat vooral voor zichzelf doen, die het hele land en haar economie platleggen voor een extra dag betaald verlof.
 1. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - ‘De Lotus’

  Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - ‘De Lotus’

  Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Chinees restaurant De Lotus, of de plek waar er volgens klanten kip in de vegetarische schotels zit.
 2. Catherine De Zegher definitief geen museumdirecteur meer

  Catherine De Zegher definitief geen museumdi­rec­teur meer

  De Russische avant-gardekunst die in het najaar van 2017 in het MSK tentoongesteld werd, heeft Marie-Catherine de Zegher definitief de das omgedaan. Het Gentse schepencollege heeft beslist dat ze niet langer directeur van het Museum voor Schone Kunsten is. Ze werd eerder al preventief geschorst. Er loopt ook nog een strafonderzoek naar de zaak. De audit waarop de stad zich baseert voor het ontslag, is door het parket in beslag genomen.