Auto in lichterlaaie op de ring rond Gent
Volledig scherm
Auto in lichterlaaie op de ring rond Gent © DVEG

Auto vat vuur in Sint-Lievenslaan, vuur slaat over op andere wagen

GentIn de Sint-Lievenslaan hebben twee wagens omstreeks 18.00 uur vuur gevat. 

 1. Zeven jaar cel voor leider van bende die op grote schaal cocaïne dealde: “Maakte minstens 636.000 euro winst”
  PREMIUM
  Gent/Lokeren

  Zeven jaar cel voor leider van bende die op grote schaal cocaïne dealde: “Maakte minstens 636.000 euro winst”

  Een 25-jarige man die aan het roer stond van een grote bende die cocaïne dealde in Lokeren, Sint-Niklaas en Gent is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Hij liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole van de Gentse politie. Na onderzoek konden elf bendeleden geïdentificeerd worden. Sommigen waren taxichauffeur, anderen waren verantwoordelijk voor het aankopen van luxegoederen. De bendeleider kreeg ook nog een boete van 32.000 euro opgelegd en moet zijn winst, geschat op 636.000 euro, terugbetalen.
 1. LEVENSVERHAAL. Andrea Sempels (91) was de laatste overlevende van de oudste drieling van Vlaanderen. “Nooit kinderen gehad, maar wel iedereen bemoederd”
  PREMIUM
  Gent

  LEVENSVER­HAAL. Andrea Sempels (91) was de laatste overleven­de van de oudste drieling van Vlaanderen. “Nooit kinderen gehad, maar wel iedereen bemoederd”

  “Elke hond die ze op straat tegenkwam, kreeg een koekje, elke bedelaar een centje. En dat waren er veel, want Andrea was een straatloper. En ze leefde om te geven.” Valentina Gatti vertelt met veel liefde over de tante waar ze als kind zo vaak naartoe ging, en waar ze de laatste weken bij waakte. “Ze was de laatste overlevende van de oudste drieling van Vlaanderen. Daarover vertelde ze maar wat graag verhalen.”