Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Auto belandt op dak na achtervolging: twee inbrekers gevat

In Oostduinkerke zijn zaterdagnacht twee verdachten op heterdaad betrapt bij een inbraak. De man en vrouw vluchtten weg  met hun wagen en crashten na een wilde achtervolging liefst 70 kilometer verder in Drongen

De oproep voor de inbraak liep rond 3.30 uur binnen bij de politie. Zij zetten meteen de achtervolging in op de inbrekers. Er ontspon zich een wilde achtervolging over de E40 richting binnenland die tientallen kilometers zou duren. Verschillende politiezones probeerden de Opel Astra meermaals te doen stoppen, maar slaagden daar niet in.  Via de parking van Mannekensvere reden de inbrekers over Jabbeke aan hoge snelheid richting Gent. De wagen nam uiteindelijk ter hoogte van Drongen de afrit. Ter hoogte van het kruispunt van de Moorteputstraat en Brouwerijstraat liep het mis. De bestuurder van de Opel Astra verloor de controle over zijn stuur en vloog uit de bocht. De wagen ging overkop en kwam uiteindelijk op z'n dak tot stilstand. De politie kon de twee inzittenden, een man en vrouw, ter plaatse inrekenen. Het is nog niet duidelijk wat er met hen gaat gebeuren. De politie Westkust kan voorlopig niet veel kwijt over de zaak. “Het onderzoek is volop lopende”, klinkt het.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewonde

    Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewon­de

    Op de R4 richting Zelzate is zondagavond rond 19.15 uur ter hoogte van Oostakker een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en belandde tegen de middenberm. Door de klap vloog de wagen op zijn dak. De wagen was klaar voor de schroothoop. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond, hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, rond 20 uur was de rijbaan terug vrij.
  2. Twee nieuwe Gentse vrederechters in ‘De Rechtbank’

    Twee nieuwe Gentse vrederech­ters in ‘De Rechtbank’

    In het komend seizoen van ‘De Rechtbank’ op Vier zullen twee nieuwe Gentse vrederechters gevolgd worden: Dieter Vanoutrive en Koenraad De Greve gaven toestemming om in hun rechtszaal te filmen. Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter en wordt door de programmamaker beschreven als ‘een opvallende verschijning met zijn eeuwig strikje’. “Hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen”, klinkt het.