Volledig scherm
De plaats van het ongeval, naast de Leiekaai. © Google Maps

Auto belandt bijna in Leie

Aan de Gentse Leiekaai liep het deze middag rond 13 uur bijna fout af. Een wagen die uit de Kaarderijstraat kwam, kon waarschijnlijk niet tijdig afremmen door de sneeuw en gleed richting het water aan de Leiekaai. De wagen vloog door de haag, maar de inzittenden hadden geluk. De achterste wielen van de wagen bleven op de rijbaan staan, maar de wagen dreigde over te hellen. De brandweer en takeldienst werden erbij geroepen, de inzittenden kwamen er vanaf met de schrik. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De plantentuin heeft opnieuw een bloeiende lijkenbloem

    De planten­tuin heeft opnieuw een bloeiende lijken­bloem

    In de plantentuin van de Ugent is vandaag de reuzenaronskelk gestart met bloeien. Dat is een wat ongewoon fenomeen. De bloem krijgt op enkele weken tijd een enorm uitsteeksel om dan hooguit twee dagen te bloeien. De eerste avond bloeien de vrouwelijke bloemetjes, de tweede avond de mannelijke. Met zijn geur van rottend vlees trekt hij aasvliegen aan voor de bestuiving. Wie de bloem wil zien - en vooral ruiken - rept zich dus maar beter de komende dagen naar de plantentuin. De plant valt te bewonderen tijdens de normale openingsuren van de tuin (9 u – 16.30u) aan de Ledeganck.
  2. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontroleerde voertuigen reed gisteren te te snel

    “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontro­leer­de voertuigen reed gisteren te te snel

    Bijna één op de vier voertuigen die gisteren de lens passeerde bij een snelheidscontrole in Drongen, reed te snel. De Gentse politie controleerde zondag iets meer dan 1.200 wagens. Drie snelheidsduivels maakte het zo bont, dat ze plaatse hun rijbewijs mochten afgeven voor vijftien dagen. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven.”