Tracy Davidson, Sophie De Somere en Erjen Gregoire van Onbetaalbaar. Tracy en Eryen zijn de ontwerpers, Sophie is de bezieler. In totaal is het team met zeven.
Volledig scherm
Tracy Davidson, Sophie De Somere en Erjen Gregoire van Onbetaalbaar. Tracy en Eryen zijn de ontwerpers, Sophie is de bezieler. In totaal is het team met zeven. © Jill Dhondt

Atelier in Bomastraat wordt plek voor de buurt

GentNa 5 jaar in de Bomastraat is ONBETAALBAAR – het collectief dat interieur en maatwerk doet – verhuisd naar Gentbrugge. In hun oud atelier in de Bomastraat komt een plek voor de buurt.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Grote ongerustheid bij vakbonden over ‘besparingen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legislatuur”
  Gent

  Grote ongerust­heid bij vakbonden over ‘besparin­gen van 78 miljoen euro’. “Er zijn afspraken tot einde deze legisla­tuur”

  De noodlijdende begroting van de stad zorgt voor hoogspanning bij de vakbonden. Dat er moet bespaard worden - en veel - is geen geheim meer. Het zou nu al gaan om 78 miljoen euro. En dat er zal gesneden worden bij het personeel, staat ook vast. “Maar er is een protocol tot eind 2024 waarin staat dat de maximale werkgelegenheid behouden zal blijven”, klinkt het strijdvaardig.
 3. Eindelijk weer leven onder de Stadshal: “In SGOL is iedereen even welkom, van de koffieslurper tot de maaltijdgenieter”
  PREMIUM
  Gent

  Eindelijk weer leven onder de Stadshal: “In SGOL is iedereen even welkom, van de koffieslur­per tot de maaltijdge­nie­ter”

  Sinds corona is het restaurant onder de Stadshal niet meer open geweest, op een pop-upconcept tijdens de ijspiste-periode na dan. Vanaf 1 juni is de 578 vierkante meter grote horecazaak weer helemaal terug, onder naam SGOL. “Het wordt een Grand Café met veel Italiaans op de kaart, bugetvriendelijk, en iedereen is welkom", beloven zaakvoerders Bertrand Flamang en Hannes Dewitte.
 4. INTERVIEW. Elke Decruynaere (40) neemt afscheid van de politiek: “De emmer is langzaam vol gelopen, maar ik heb intussen toch wat bereikt”"
  PREMIUM
  GENT

  INTERVIEW. Elke Decruynae­re (40) neemt afscheid van de politiek: “De emmer is langzaam vol gelopen, maar ik heb intussen toch wat bereikt”"

  Na tien jaar waken over het Gents onderwijsbeleid dwingen persoonlijke omstandigheden schepen Elke Decruynaere (Groen) tot een ruk aan de noodrem. Einde politieke loopbaan, maar een versnelling hoger in de zorg voor haar gezin, net ook de drive achter haar engagement. “Te weinig stoeltjes in het bijzonder onderwijs, daar lig ik hard wakker van. Logisch.”